Važna obaveštenja - Pravoslavna Crkvena PortaUtopija ili stvarnost Patrijaršijske porte na Vračaru i vice versa: Postmoderna detradicionalizacija u Beogradu
Velimir Lj. Ćerimović

Ovo je za 2013. godina hrišćanstva, prva ikada napisana, ali i jedina i najveća ikada objavljena knjiga o jednoj pravoslavnoj crkvenoj porti u Istočnoj ortodoksiji.Knjiga se može nabaviti u prodavnicama Službenog glasnika i preko sajta www.sglasnik.com Cena knjige sa PDV iznosi 1080,00 dinara. Cena knjige Sajmu knjiga u Beogradu od 20-27. oktobar 2013. biće 30% niža.Međunarodna konferencija "ATON – jedinstveno duhovno i kulturno nasleđe čovečanstva"
Od 23. do 26. juna 2013. godine u Beogradu se održava Međunarodna konferencija "ATON – jedinstveno duhovno i kulturno nasleđe čovečanstva". Treća po redu godišnja konferencija o Svetoj Gori održava se u organizaciji Svetskog javnog foruma "Dijalog civilizacija", međunarodnih udruženja poštovalaca Svete Gore i Društva prijatelja Svete Gore u Srbiji. Prethodne konferencije održane su u Salcburgu 2011. i Vajmaru 2012. godine.

Više informacija: